Direktlänk till inlägg 20 april 2015

4 expected journeys

Av Kaisa Malin - 20 april 2015 01:00

Windy Canyon

Vårt första äventyr tog oss upp till ett ställe som kallas Windy Canyon, eftersom det blåser en del där *obviously*. Trippen dit var lång, varm och uppför då vi inte fick tag på någon bil att lifta med. ”Vi” inkluderar i detta fallet även våra nya vänner Jane och Barry. Det finns inte så mycket mer att säga än att titta och njut på fantastiska bilder:

Utsiktsplats på vägen upp till vandringsspåret. 

Uppe på en topp ena sidan..

..och andra sidan.

Jane, Barry och Kaisa.

"Stairway to heaven"

Hobbithål?

Klassisk selfie nr 1.

Och nästa mupp..

Kaisa, Jane och Barry i en "grotta".

Vägen hem slapp vi vandra. Fick lift på ett bilflak!  



Kaitoke Hot Springs

Nästa äventyr var en betydligt mindre tripp till Hot Springs – varma källor med kemikalier från vulkanstena. Låter kanske inte så nyttigt men alla ni vetenskapsmän vet att det sipprar ut lite olika grejer från jordens mitt. Området är även rikt på koppar- och silvermineraler och det ska ligga en guldgruva i närheten.

Vi tog själklart ett dopp i denna osande lervälling!



Glenfern

Under vår första kväll här på Great Barrier besökte vi en av de två pubarna som finns på ön för vår alldeles första Cricketupplevelse, några bärs och fish’n chips (favorit i repris – än så länge på 4 olika ställen). Ölen var prisvärd, maten var god och cricketmatchen var sövande. Gerald försökte få oss att förstå reglerna, men tyvärr hjälpte det föga för att öka intresset.. det är en långsam sport helt enkelt med lite action. Matchen var Nya Zeeland mot Australien och vi vet än idag inte vilka som vann :P Hm, anyway, detta skulle inte handla om cricket. På puben mötte vi ännu en vän vid namn Michael. Han jobbar på fågelreservatet Glenfern här på GBI. Vi hade turen att han fattade tycke för oss så vi fick en privat guidad tur runt i reservatet – något som egentligen inte är öppet för allmänheten. Lite bushwalk, vackra utsikter, söta fåglar, läskiga kryp (inget bildbevis tyvärr men om ni googlar ”wetter” typ så får ni se) och ståtliga träd. En mycket trevlig dag!

Utsikt mot Glenfern. Detta är hamnen i Port Fitzroy som har grymmaste burgarhaket!

Brown teal ducks.

Bro över till ett minst 600 år gammalt träd.  

Barry the monkey.

Barry och Michael kikar på en black petrol bebis som bor i trädet.

Panoramabild från bästa utsiktsstället i naturreservatet.



Mt Heale Hut och Mt Hobson

Sist men definitivt inte minst tänkte vi berätta om vårt senaste och längsta äventyr till Mt Heale Hut och Mt Hobson. En 2 dagarstrip med övernattning. Helgen vi valde så omsorgsfullt råkade vara en rent ut sagt pissdag vädermässigt. Ösregn från stunden vi tog oss till vår mötesplats och från och till hela vägen till övernattningsstället. MEN skam den som ger sig! Vi och Barry fick skjuts av Caity till Port Fitzroy där vi skulle möta upp Michael och Hayley (vän nr 4:a) och inta vår lunch – sjuuukt grymma burgare och pommes gjorda på ingredienser från GBI. Därefter traskade vi på i rask takt (Kaisa sist flåsandes). Vår första paus gjordes vid en annan hydda i början av vandringsleden. Vi passade på med toabesök och att klä av oss de varma regnkläderna (även om regnet fortfarande droppade ner). Under detta stopp stod Malin även för vurpa numbero ono (nä Kaisa var sämst på att föreviga dessa vurpor då hon hade fullt sjå med att hänga med att vandra). Denna vurpa resulterade i ett vackert blågult streck tvärs över ländryggen – såå svenskt ;)

Ursnygga och rustade för en awesome helg!

Halt!!

"Vatten, vatten, bara vanligt vatten"

Glasögon var inte optimalt..

Hängbro :D

En glad och en mindre glad mupp. Upp och ner hela vägen.

Kors och tvärs över vattendrag. Tur att det fanns gott om hjälpande händer ;) Lite tidigare avklarade Malin även vurpa numbero dos.. dock inte i vattnet :)

En hängbro till!! Endast en person åt gången över denna.

Snart framme!!

We made it!

Hyddan (Stole this one from you Barry)

Solnedgång.

Soluppgång.

Vy från hyddan.

Vy från hyddan.

Vy från hyddan.

Vy från hyddan.


Hyddan var amazing med massa gasplattor att tillaga mat på, två torrdass, en stor matsal och två rum med våningssängar med tillhörande madrasser. Vi var inte ensamma där, tre andra män hade också trotsat vädret, men de gjorde inte mycket väsen för sig (var snarare vi som stod för väsendet). Kvällen var urtrevlig med varm mat i våra magar, vin och mycket skratt.

Bilder med text! (Hyddan – Barry, soluppgång och solnedgång, utsikter)

Dag två vandrade vi vidare för att titta på utsikten från Mt Hobson och tillsist vandra hem via Windy Canyon. I efterhand är vi självklart mycket nöjda över trippen till utsiktsplatsen, men under tiden var det en pina. Trappor, trappor och åter trappor – cirka 1000 trappsteg! (Varför installerar man inte hissar?? Eller åtminstone rulltrappor??) Men som sagt utsikten gjorde det hela värt mödan:

Hayley!

Less Kaisa och Barry.

Vi är inte inklippta, vi lovar!

All the gang together <3

Panorama över utsikten (Barry kom med på ett hörn). Högsta toppen på GBI. 


Färden hemåt var förhållandevis bra vädermässigt, men vi var alla lite mörbultade och skakiga i bena, Nya Zeeland är ett backigt land. Humöret hölls dock uppe med musik och den ljuvliga duschen och maten vid hemkomsten lindrade den värsta smärtan. En djup sömn, några dagar med träningsverk var resultatet av pärsen, så nu är vi redo för nästa äventyr!

Windy Canyon.

"On the road again" 

 
 
Ingen bild

Niklas L

25 april 2015 02:40

Ni verkar ha helt okej vyer när ni vandrar omkring där borta :D Mycket skavsår? :P Kul att ni inte är begränsade till bara eko-farmen.

 
Ingen bild

Bosse

25 april 2015 09:00

Wow-faktor

 
Ingen bild

Alex

25 april 2015 10:31

Håller med Niklas, får ni inte massiva skavsår? Kan ju inte påstå att jag inte är avis på det ni får uppleva. Se otroliga vyer och slita på kroppen måste vara det bästa som finns! Sen att ni verkar ha en fantastik vardag gör ju knappast saken sämre. Nu när wwoofar och får ledigt håller ni er bara till ön va? Har ni fått bra tips på var ni borde åka när ni är klar med jobbet på ön? :) ha det bäst!

 
Ingen bild

Kaisa

26 april 2015 01:53

Malin har rakat ut for lindriga skavsar, men annars are lugnt pa den fronten - bra skor helt enkelt!
Vi haller oss bara pa on eftersom det tar 6 h att ta sig till fastlandet med bat.. det finns andra oar runt omkring men vi har ju ingen egen bat sa. Dessutom jobbar vi varje dag, fast pa helgen ar det bara hogst 2 h jobb, darav jobbar vi halvdag pa onsdagar. Men on ar fullt tillracklig att spendera tid pa da vi annu inte sett allt. Vi har fatt en del tips men ar anda inte sakra pa vart vi vill harnast. Kanske ett olbryggeri har pa nordon eller bege oss till sydon for betalt arbete och for att fa traffa Barry igen :)

 
Ingen bild

Kerstin

29 april 2015 09:40

Var kul med lite foton från Great Barrier Island,där har jag inte varit.Känner ett par som bor där May och Andy så om ni träffar dom hälsa från Sverige.Kram kerstin <(*_*)>

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaisa Malin - 30 november 2015 07:00

Nu för första gången så har vår reseförsäkring fått en anledning att inte gälla. Vi har varit och äventyrat i en bergsklyfta. Vi vadade, hoppade, simmade, gled på rumpan och firades ned från olika klippor och höjder. Blött blev det och sjukt kul var ...

Av Kaisa Malin - 16 november 2015 06:30

Nytt jobb. Den här gången har vi lyckats hitta ett jobb på en vingård. Innan vi åkte till Nya Zeeland var det ett av våra mål att jobba på en vingård. Då trodde vi kanske att vi skulle jobba med skördandet och att vi skulle få se produktionen och eve...

Av Kaisa Malin - 2 november 2015 05:30


Medan Malin göttade sig med morsan slet en annan hårt :P 12 timmar om dagen 5 dagar i veckan hängde jag på Christchurch gator med massor med mansfolk. Inte det roligaste jag upplevt men fick iaf bra betalt. Om inte annat var jag ju fruktansvärt sny...

Av Kaisa Malin - 26 oktober 2015 03:15

Min kära mamma flög hela vägen till andra sidan jorden för att hälsa på mig. Jag hade gärna visat hela Nya Zeeland men det fanns inte tid för det på två veckor så vi fick rikta in oss på tre städer att se under tiden hon var här.   Wellington M...

Av Kaisa Malin - 12 oktober 2015 03:00


Jag och Kaisa har nu tillfälligt splittat på oss. Hon stannar kvar i Christchurch och kommer jobba i en dryg månad medan jag ska åka upp och möta upp min mamma som kommer på besök i två veckor. Men innan det har jag jobba på ett vandrahem för gratis ...

Skapa flashcards